Chat with us, powered by LiveChat

Molntjänster

ExternIT tillhandahåller enkla, flexibla och säkra molntjänster med just ditt företags behov i fokus. Tillsammans med dig hittar vi den bästa lösningen.

Ju fler molntjänster du använder, desto mindre behöver du tänka på klassiska datafrågor som kan generera oändligt med arbetsuppgifter och i värsta fall reella problem. Bara en sådan enkel sak som att utöka lagringsutrymmet kan ta timmar av planering, inköp, installation och testning. Att sätta upp en komplett IT-infrastruktur för ditt företag är naturligtvis ett jätteprojekt och ett minfält av potentiella problem.

Med molntjänster slipper du i ett enda slag exempelvis hårdvaruinköp (planering, köp, installation, montering, service, uppgradering av gammal hårdvara etc). Det samma gäller mjukvaruinköp (planering, köp, installation, inlärning, uppgradering, inställningar, diagnostik etc).
Med molnlösningar ligger din data hos oss. Detta innebär maximal flexibilitet och skalbarhet. Det innebär också att dina data är skyddade från oönskade händelser så som inbrott, brand, vattenskada och hårdvaruhaveri. Naturligtvis säkerhetskopierar vi också din data i fall något mot all förmodan skulle gå fel hos oss. Antivirusskydd är en given del av våra molntjänster.

Med molntjänster har du enkel och säker tillgång till dina data oavsett var du befinner dig geografiskt. Lämnar du kontoret behöver du inte ta med datorn och du behöver inte tänka på hur du ska kunna koppla upp dig säkert mot egna servrar. Det är naturligtvis en särskilt bra lösning för företag och medarbetare som är utspridda på många platser.

Våra servrar är placerade i våra två moderna, säkra datacenter (i Stockholm och Kramfors) där vi har full kontroll och övervakning. Vid behov hyr vi även in oss hos andra datacenter i Sverige och Tyskland. Vi kopplar samman datacenter till geokluster. Vår tillgänglighet är mycket hög och vi har ständig övervakning. Punkt-till-punk-kopplingen mellan dina enheter och våra servrar säkras efter konstens alla regler.

Vi på ExternIT kan molntjänster.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande