Chat with us, powered by LiveChat

Säkerthet och antivirus

Vi har toppmoderna säkerhetslösningar för varje del av er infrastruktur. Som du vet är inte IT-säkerheten starkare än dess svagaste länk. Var finns dina svaga länkar? Vi på ExternIT hittar svaren och eliminerar alla svaga länkar.

Vi har väl utarbetade processer och rutiner enligt bland annat ITIL (Information Technology Infrastructure Library).

I dag är också kraven enorma på säkra tjänsteutväxlingar mellan företag, som filöverföring, transaktioner och kreditupplysningar. Stabilitet och vattentät hantering är ett måste.
Avvägningen mellan tillgång och säkerhet är centralt. En intelligent policyhantering avgör vem som får tillgång till vad. Vi använder SSL (Secure Sockets Layer) och modern (MPLS) Multiprotocol Label Switching. Vi konfigurerar IPsec (Internet Protocol security) samt VPN-tunnlar för säker och krypterad datatrafik. Vi garanterar att ingen utomstående kan komma åt din data.

Mycket kring säkerhet kretsar kring proaktiva insatser, som att säkerställa att hårdvaran är uppgraderad och mjukvaran uppdaterad. Olika tester identifierar snabbt potentiella säkerhetshål. En viktig del av säkerhetsarbetet är att säkerhetsställa att rutiner efterlevs.

I våra redundanta datacenter är säkerheten maximal. Vårt UPS-system är dimensionerat för att hantera hela hallen under full last i 10 minuter inklusive kylsystem. Rörelseaktiverad videokamera rullar året runt och all videolagring sker off site. Allt tillträde till datahallen sker med access-kort som loggas via ett övervakningssystem. Hallens skalskydd är klassat enligt skyddsklass 3. Inom datorcentret finns det flera olika brandzoner vars väggar klarar av att motstå eld i 60 minuter. Ett HI-FOG släcksystem finns i alla utrymmen. Systemet analyserar luften och reagerar både på rök och eld. När systemet löser fylls luften av en mycket finfördelad, avjoniserad vattenånga som släcker eld utan att förstöra utrustning i hallen.

När du vill diskutera säkerhet är vi ditt bollplank. Vi vill vara en innovativ och flexibel datasäkerhetspartner som inte bara levererar färdiga lösningar. På ExternIT arbetar vi alltid tillsammans med kunden.


CryptoLocker

Den senaste tiden har antalet fall med ett ransomware (typ av datorvirus) kallat ”CryptoLocker” kraftigt ökat, och vi har hjälpt många av våra kunder att både skydda sig proaktivt mot detta, men även med aktiva återställningar från backuper. Ett fåtal har vi dessutom assisterat när olyckan redan har varit framme.

Vad är CryptoLocker

CryptoLocker är en typ av trojan som helt enkelt tar dina filer som gisslan. Oftast sprids filen via e-post där den maskerar sig i form av en PDF, men i själva verket är en körbara .exe-fil som krypterar dina filer på din hårddisk (inklusive mappade nätverksenheter). Detta förhindrar dig att öppna filerna och läsa innehållet, och det enda sättet (i dagsläget) att dekryptera filerna är genom att betala en ”lösensumma” i bitcoins och på så vis (kanske) få en dekrypteringsnyckel av hackarna.

Hur kan man skydda sig?

Det absolut viktigaste är backup. Även om det inte att understryka hur viktigt det är för företag idag att ha en väloljad backuplösning – både för servrar och klienter. Att tappa data kan bli otroligt kostsamt och det finns enligt oss inga försvar mot att ej ha fullgoda backuper. Det finns också en rad saker man kan göra för att skydda sig ifrån att hamna i sitsen från början. Löpande information till medarbetare, uppdaterade system, tydliga rutiner och ett bra antivirusskydd är alla viktiga punkter.

Vi har tagit fram några exempel på utmärkta grundpaket som passar alla företag som vill säkra upp sina system och klienter mot dessa typer av problem problem. Hör av dig till oss via formuläret till höger så kan vi hjälpa dig med rådgivning och att komma igång med våra tjänster.


Proaktiv grundtjänst
– Fri telefonsupport vardagar 8.00-17.00
– Proaktivt och reaktivt fjärrarbete ingår 08.00-17.00
– Felanmälan dygnet runt
– Övervakning dygnet runt
– Löpande inventering av licenser och garantier
– Löpande uppdatering av Windows operativsystem
– Driftsupport och uppdateringar av upp till 10 standard applikationer
– MånadsrapporteringPris: 299:-/mån per enhet *
Säkerhet bas
– Antivirus
– Antimalware
– Säker lösenordshantering
– Säkerhetsutskick till användare
– Klientbackup 100 GBPris: 249:-/mån per enhet *

* Priset är exkl. moms och beräknat på ett företag med ca 10 anställda


Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande